GOLF & CORONA

LIVEBLOG |

Het corona-nieuws van The Dunes

11-05  13:30 uur  Klaar!
JA! wij mogen open. Uiteraard is het aanpassen van de baan en het terrein aan de nieuwe regels een enorme klus. Ons personeel heeft hier de afgelopen weken keihard aan gewerkt. Een welgemeend DANK JULLIE WEL! Verder bedanken wij de Gemeente, Team Sportservice, NGF en NOC*NSF voor hun harde werk, het meedenken en het faciliteren van allerlei zaken zodat wij nu, onder voorwaarden, weer open kunnen.
Dinsdag 12 mei om 17:00 uur kondigen wij op AL onze Social Media kanalen onze heropening op een hele bijzondere manier aan.  

08-05 19:00  Procedure

Gemeente Zandvoort Haarlem werken fantastische mee,  Dit weekend worden de noodverordeningen afgemaakt, zo hebben wij vernomen. Nog steeds kunnen zaken in de noodverordeningen worden toegevoegd die van invloed kunnen zijn op onze bewegingsvrijheid op de golfbaan. Wij onderzoeken in hoeverre wij de golfhoreca kunnen aansluiten bij de richtlijnen van de horeca en niet bij de kantines.

08 – 05  13:45 uur    Protocol ingeleverd!
Beste golfers zojuist is het protocol voor heropening van de baan bij de gemeente en veiligheidsregio ingeleverd.
We wachten vol spanning en ongeduld de officiële toestemming tot heropening af zodat het reserveringssysteem open kan! We weten zeker dat jullie er net zo veel zin in hebben als wij! #staysafe  #staytuned

07-05 15:00  Stappen die jezelf kunt ondernemen

Bij opening van de golfbaan zijn papieren scorekaarten niet meer beschikbaar. Download daarom NU de golf.nl-app voor een digitale scorekaart EN je NGF pas. Hoe? Klik op https://thedunes.nl/app/
Golfen gaat straks uitsluitend op vooraf geboekte starttijden. Hoe boek je een starttijd? Klik op: https://thedunes.nl/hoe-boek-ik-een-starttijd/
Wij wachten met spanning de toestemming af. Let’s Play Golf!

 

06:05-20:35  Stappen om ook goedkeuring van de gemeente te krijgen

De aanpassingen van de regels omtrent Corona moeten door de veiligheidsregio’s worden vastgelegd in nieuwe noodverordeningen. De vorige keer duurde het meer dan een week voor dit geregeld was. Vervolgens moeten gemeentes deze gaan verwerken en aan de hand hiervan protocollen beoordelen. Ook wordt er een nationaal sportprotocol opgesteld. Dit zal naar verwachting vrijdagmiddag klaar zijn, ook dit zal verwerkt moeten worden.

 

06-05 19:40  We zijn momenteel aan het uitzoeken óf en op welke manier het mogelijk is om voor sportorganisaties open te kunnen gaan  We houden u hierover op de hoogte. Dit is nodig om een juist beeld te hebben voor handhaving.

Daarnaast wil ik u meegeven dat vanuit de gemeente, ook na de persconferentie van vanavond, weer een aantal dagen nodig zullen hebben om te bezien hoe we de versoepelde maatregelen lokaal zullen gaan inrichten. In verband met interne besluitvorming, aanpassingen van een noodverordening en het regelen van processen, kan dit een paar  dagen duren.  U moet over nadenken over een andere inrichting en andere toegangs-regels! Maar neemt u vooral ook bovenstaande mee, zodat de verwachting helder is.

#stay safe

Nigel & Paula

 

Scroll to top